В новините
 
16.05.2024 02:21
Търсене
 
 
06.10.2010
Ученици от Европа на културен обмен в математическата гимназия в Бургас
Гости от четири държави ще пристигнат на 7 октомври в Математическата гимназия в Бургас. Гимназиални ученици от Полша, Гърция, Италия и Испания ще се запознаят с ежедневието на своите бургаски приятели от ПМГ „Акад. Никола Обрешков”, както и ще опознаят културата и историята на България. Чуждестранната визита е част от проекта „Блог: Тайната на нашия успех в изучаването и преподаването на английски език”, спечелил финансиране по програма „Учене през целия живот”, по секторна програма Коменски. Екипите, работещи по проекта, изготвят блогове, посветени на родните си страни, техните култури, училища, свободното време и правят достъпни интересни факти за своите държави, упражнявайки английски език. Българското домакинство засега е събудило най - голям интерес, за което говори рекордният брой гости, които през тази седмица идват в Бургас. Високото равнище на тази среща, доказва и фактът, че в състава на делегацията от италианския град Реканати са включени специалисти от общинска администрация, директори, експерти.
20.08.2010
КАКВО Е ОБЩОТО МЕЖДУ ДЖОШ УИНК, МЕТРОПОЛИС И ЕДНА СВАТБА – ФЕСТИВАЛА ИНСОМНИЯ
Корифеите на родната денс сцена Mетрополис ни зарадваха това лято с новата си рожба – едномесечният електронен фестивал Insomnia. Стивън и компания бяха избрали за проекта си дивният плаж Перла край Приморско-лятното гнезденце на величието от миналото ни - другарят Тодор Живков. Ник Уорън, Джон Дигуид, Гай Джей…Свен Ват…седмица след седмица световните гиганти разтърсваха притихналият бряг на Приморско (свикнал да бъде огласяван от малко по етно ритми) и като истински Хростофор Кoлумбовци покоряваха нови територии за модерният саунд на юг от Бургас, оставяйки дълбоката си басова следа в цветните ни спомени за лято 2010. За да удари финалната краска в класическата парти авантюра на най-големите посланици нa електронната музика у нас тази събота – 21ви август на плажа ще забие не друг а Джош Уинк.
09.08.2010
Над 200 арт творби участват във форума за съвременно изкуство „Приятели на морето”
160 автора от цялата страна с общо 208 творби участват в тазгодишното издание на Националния конкурс за живопис, графика и скулптура „Приятели на морето”, организиран от Община Бургас, Дружеството на художниците и Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски”. Възникнал преди повече от 40 години, това е един от най-престижните арт форуми в България, даващи възможност за изява на съвременните творци. Най-добрите произведения традиционно ще бъдат представени в изложба, която ще може да бъде видяна от жителите и гостите на Бургас от 21 август до 16 септември в Галерията на СБХ-Бургас и БХГ „П. Задгорски”. Вече са известни и имената на победителите в конкурса. Те бяха избрани миналата седмица след заседание на жури, съставено от видни български художницис председател Стоян Цанев.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |